Teaház a Yu Yuan vízikertben

szerző: Wágner Anna  2015.04.12. 22:31

Tegnap meglátogattuk a Hu Xin Ting Teaházat Shanghajban. A nehéz odajutást és folyamatos elkeveredést egy estébe nyúló teázás követte. A teaházat egy Yu (Jü) nevű gazdag kereskedő építtette 1537-ben saját használatú kertje mellé egy kis tó közepére. A csodálatos épületet apró, lépcsős fahidakon keresztül lehet megközelíteni, amelyeken óriási a tolongás, de szerencsére a fotószenvedély itt is nagyobb, mint a teaszenvedély, úgyhogy nyugodt körülmények között tudtunk elfogyasztani egy friss longjinget az emeleti pavilonban. A teához főtt tofut, fürjtojást és aszalt szilvát szolgáltak fel, amit hamm bekaptunk. Hamar rájöttünk azonban, hogy a tea nem elég jó, viszont nagyon drága (6000 Ft/fő), ami olyan szempontból szerencse volt, hogy az épület szépsége teljesen elvarázsolt bennünket, így feledve a közepes teát átadtuk magunkat a turisztikai látványosságnak és nem annyira a longjinget, mint a kor és hely szellemét éltük át. A képeket megosztjuk veletek most, a környékbeli bazárban vásárolt teaházas csecsebecséket majd otthon. A fotókon a Yu Yuan kerti teaházat, minket és egy teavirág akváriumot is láttok, ami ennek a fajtának egy viszonylag elfogadható applikációja. Ma már sokkal jobb teákat ittunk, úgyhogy nem megyünk haza üres kézzel :)

yuyuan1.jpg

yuyuan10.jpg

yuyuan11.jpg

yuyuan13.jpg

yuyuan14.jpg

yuyuan15.jpg

yuyuan16.jpg

yuyuan17.jpg

yuyuan18.jpg

yuyuan19.jpg

yuyuan2.jpg

yuyuan4.jpg

yuyuan5.jpg

yuyuan7.jpg

yuyuan8.jpg

yuyuan9.jpg

Jó teázást és szép időt hozzá! Szöveg és képek: Flying Bird Tea House
Még 15 nap és megyünk, addig is csütörtöki és pénteki napokon 14.00-21.00-ig kedves ismerősök helyettesítenek bennünket :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr677361510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása