A sziget évek óta a világ félvezető hatalma, szinte minden mobiltelefon és számítógép elektronikus alkatrészei itt készülnek. A 23 milliós térség felügyeli a világ iPhone-, laptop- és GPS rendszer-gyártását. A szorgalmas és innovatív, tea-szerető tajvaniak temérdek csúcstechnológiával felvértezve, a hagyományos italt új termesztési eljárásokkal tökéletesítették, és számos különleges fajtával gazdagították a piacot.

 

Nevezetes taiwani oolongok

 

Miközben világpiaci részesedése nem versenyezhet a kínai termeléssel, Taiwan megteremtette a teakészítés Napa-völgyét, ahol a legmagasabb áron értékesíthető, egyedülálló ízű és kiváló minőségű teák készülnek. "Nagyon komolyan veszik a teakészítést" mondta Joe Simrany az USA Tea Szövetségének elnöke "az ő oolongjaik a legjobbak a világon, nálunk ezek a legelismertebb teák között szerepelnek."

 

Taiwan tea, oolongok 1

 

"Nagy hangsúlyt fektetünk az illat, és az íz összhangjára" mondta Chen Hsuan, a Tajvani Tea Kutató-és Fejlesztő Állomás igazgatóhelyettese magashegyi oolong teát kortyolgatva, amely az egyik leghíresebb tajvani fajta.

 

Taiwan tea, oolongok 2

A Maolan hegyi kutatóbázis

 

A kormány új létesítménye mintegy 60 kutatót foglalkoztat. A tudósok kóstoló termekben, laborokban és kísérleti kertekben finomítják a meglévő fajtákat, és új törzsek kifejlesztésén dolgoznak.

 

Taiwan tea, oolongok 3

Látogatók a kutatóközpontban

 

Több mint 16.000 tajvani családi gazdaság termeszt teát, de az átlagos telek mérete nem több, mint két és fél hektár. A tea gazdaságok más országokban jellemzően legalább 10-szer nagyobbak, mondta Chen. A kis telkeken főleg helyi üzleteknek és külföldi ínyenceknek termeltek elsőrangú, minőségi teákat. Mivel a teaágazat nem tudott versenyezni az olcsóbb vietnámi és indonéziai teákkal, a kormány ösztönözte a termelőket a minőségi teatermelésre a jómódúbb és igényesebb fogyasztókat megcélozva.

A bejegyzés John Boudreau cikke nyomán készült. A cikk itt olvasható >>

 

Taiwan tea, oolongok 4

Taiwan két nevezetessége: Yushan-Jade Mountain (3952m) és a Sun Moon Lake

 

Nézd meg a taiwani teákat a webshopban!

Jó teázást!

Taiwan tea, oolongok 5

 

 

Címkék: tajvani tea tajvani oolong formosa oolong high mountain oolong fromosai tea

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr142975481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása