meg egy lendületes csapat (Gotye) és az "I feel better" című számuk. Nálam ez a vacak idő már súlyos tünetekkel jár, ezt kívántam rendezni ma a Közép-Európában fellelhető legátütőbb ízű tieguanyin (oolong tea) túladagolásával. A terv az volt, hogy a napfényt és tavaszi meleget szájon át beadagolom magamnak, majd ez szétáradva ereimben kedvező folyamatokat indít el. Hát bejött.

Kiválasztottam tavaszhozó csészéim közül a leggiccsesebbet, a gaiwanba ez előírt mennyiség duplája került. A teát Mr. Chen küldte Kínából, az őszi szedés és a fajta egyik ragyogó reprezentánsaként.


 

Már az illatkavalkáddal benyomult a tavasz. Aki szereti ezt a teát tudja mire számíthat. Az agyban erős gyökérzet formálódik egy fehér orgona bokornak, az első felöntés adja a reggeli harmat ízét, a második a meleget, harmadjára kibomlanak a virágok is, negyedjére az egész udvar kivirul.

 

Akinek nincs kedve és ereje a mai naphoz, tegye oda forrni a vizet. Alapvető különbség a kávé és a tea között, hogy a kávé csak lendületbe hoz, de a tea kedvet csinál. Az oolongok különösen.

Végül egy szám, ami még kellett mára a tea mellé. Na jó, elfogyott Zsozsó muffinjából is egy, nyilván hatalmas bukás lesz, ha délután leszámolja. De addigra már kisüt.

 Jó teázást nektek!

Fotó és szöveg: Flying Bird Tea House

Címkék: tie guan yin oolong tea tieguanyin kínai tea wulong tea tie kuan yin

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr394456108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2012.05.17. 15:46:09

Milyen érdekes, hogy az őszi szedés tavaszt hozó jegyekkel bír. :) Kedvet kaptam hozzá, majd küldetek érte, ha még van készleten.
süti beállítások módosítása