Virágzó teát az Annáknak!

szerző: Wágner Anna  2012.07.26. 04:16

Július 26. és az azt követő hétvége az Anna napi bálok és búcsúk ideje. Ünnepi ebéd, mézeskalács és körhinta helyett az Annákat új teás élménnyel is gazdagíthatjuk. Iható és szép ajándék a virágzó tea, amelynek elkészítéséhez szimbolikus jelentéssel bíró virágokat, illetve ízben és színben harmonizáló teákat használnak.
A virágteák óriási bimbó formájú növénytestek, amelyeket tealevelekből és virágszirmokból kézzel varrnak össze. Gondos munkával, egyenként készülnek jellemzően jázmin, szegfű, körömvirág, liliom, krizantém vagy amaránt, illetve fehér és zöld tea felhasználásával. Kínából származik, mint a kép is mutatja.

viragzotea1.jpg

Legyen ünnep ma, próbáljunk ki három különböző virágteát! A fura galacsinokból cirka 5-10 perc alatt kell formát öltenie a teacsokroknak. Sok meló amúgy nincs vele, de rossz nyelvek szerint ízre felejthető. Figyeljünk arra, hogy a fennkölt hatás csak tisztán csillogó kannában érhető el, és helyezzünk egy golyóbist ennek megfelelő edénybe.

viragzotea2.jpg

Dacára annak, hogy zöld és fehér teából készült, jobban járunk ha az elkészítésnél forró, de nem lobogó, kb. 95 C°-os vizet öntünk rá. Így a tea viszonylag hamar kinyílik és nem lesz ideje megkeseredni. Pár perc múlva kibomlik a csokor, ezt követően vagy szűrjük le, vagy öntsük poharakba. A tea ne ázzon tovább a kelleténél.

Első alany a Royal Lily fantázianevű körömvirág és liliom kombináció. A fényes-narancs színű liliom királynőként trónol a halvány körömvirág ágyon. Pazar látvány, nagyon bejön. Erős illatú, cseppet sem keserű, inkább zöldségízű főzetet adott. Nem ázott sokáig, ez volt a kulcs.

viragzotea3.jpg

Leszűrve ázott kis bokréta, de ne ijedjünk meg, öntsük le megint. Még egy infúziót mindenképpen kibír.

viragzotea4.jpg

Másodiknak a Marigold Blossom következett. Tisztán kivehető körömvirág bújt ki a szív alakú bimbóból. Maga a virág hibátlan volt, de kicsit fakónak éreztem ezen a jeles napon, így előhalásztam egy kis üveg rózsabimbót és kiegészítettem a művet. Most ne gyertek azzal, hogy nincs otthon rózsabimbó, legyen!

viragzotea5.jpg

A rózsától azt sem vesszük zokon, ha végső soron a csészében landol. Afrodiziákum, jöjjön aminek jönnie kell.

viragzotea6.jpg

Utolsónak következett a Vörös Peónia. A tea közepén a felduzzadt vörös szegfű olyan volt, mintha tüzet gyújtottam volna a kannában. Kicsit lassan állt össze a virág, ezért ízre nem volt a legjobb, de látványra mindenképpen ez volt a befutó.

viragzotea7.jpg

Ajándékozhatjuk kis dobozban, celofánban, szaténzsákban is, de leghatásosabb, ha ott helyben tálcán szolgáljuk fel. Felönthetjük kannában vagy nagyobb üveg pohárban, de 4 dl. űrtartalomnál alább ne adjuk, mert nem nyílik ki.

Blooming Tea from Whitney Ott on Vimeo.

Egy-két csepp ízesítést elbír ha muszáj, de alapjában véve erősen illatos, ezért legjobb ha hagyjuk illatozni a szánkban. A rossz nyelveknek nem volt igazuk, mert forró vízzel csak a szükséges ideig áztatva aromás, szinte bódító Anna napi szíverősítő lett belőle. Ízre a körömvirág-liliom nyert, szemre a vörös szegfű.

Az illatos virágok fokozzák az érzékiséget és oldják a stresszt. A kellemes illatú virágok látványukkal és illatukkal segítenek elhessenteni a kellemetlen élményeket, a nyugtalanító történetek fölötti rágódást, enyhítik az émelygést, elűzik a rossz kedvet, a fáradtságot és a fejfájást. (Transindex, a napos oldal.)

Szöveg és képek: Transindex, Flying Bird Tea House,

Címkék: virágzó tea

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr614678210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása