A dobozon olvasható felirat szerint intelligens, microcomputer által vezérelt, hőfokszabályozós szuperlényről van szó, de az intelligencia elsősorban a több száz éves múltra tekintő teakiöntés és ehhez kapcsolódó ergonómiai és funkcionális jellemzőkben nyilvánul meg, nem pedig az elektronika kifinomultságában. A hőfok kijelzés pontos, az újraforraló funkció és a túlmelegítés védelem tökéletes, az adott értékig forralhatóságot inkább hagyjuk békében és lubickoljunk a precíz kiöntés, a fedő tökéletes billenthetősége, illetve a fogantyú ergonómiai nagyszerűsége adta extrákban. A Kamjove forralókhoz képest más kannák olyan élményt nyújtanak, mintha betont öntenénk aszfaltozáshoz.

vizforralo16.jpg

SPECIFIKÁCIÓK

  • A kanna anyaga rozsdamentes acél, érezhetően robusztus, tapasztalatom szerint elnyűhetetlen edény. Az időközönként alján felgyülemlett vízkövet citromsavval tisztíthatjuk, fél kanál egy kis langyos vízzel elegendő is. 10 perces áztatást javasolok.

vizforralo17.jpg

  • A száraz forralás elleni védelmet letudhatjuk, a kanna nem fog odaégni, ettől függetlenül ne sokat próbálkozzunk üres kanna melegítésével, inkább mindig hagyjunk benne egy kis maradék vizet, ami hamar sisteregni kezd. Ezzel figyelmeztet bennünket arra, hogy nincs elég víz a kannában!

vizforralo14.jpg

  • A forralóba 1 liter víz fér, amit hihetetlenül gyorsan felmelegít, az ehhez kapcsolódó adatokat ebben a pompás táblázatban látjátok összefoglalva.

vizforralo10.jpg

HASZNÁLAT

  • A berendezést csatlakoztassuk a hálózathoz, ehhez szükségünk lesz egy átalakítóra. Legjobb, ha ki-be kapcsolható áramforrásra rakjuk, mint a képen. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldani a használat utáni áramtalanítást, de ha nincs ilyen hosszabbító kapcsolónk, használat után az adapterbe csimpaszkodva húzzuk ki a kannát. (átalakítót adunk)

vizforralo1.jpg

 

vizforralo9.jpg

  • Gyors magyarázat a gombokhoz, ezeket Básthy Anikó dekódolta. A panel baloldalán látható gombbal három funkció között válthatunk, fentről lefelé oolong tea, zöld tea és tejforralás. Mivel a kínaiak minden oolongot 100 C°-on forralnak ezért itt is ennek megfelelően adták meg az értéket. A baj ott van, hogy hiába állítjuk az eszközt zöld teás funkcióra (középső állás), ami 80 C° lenne, ezt lazán átugorja és minden vizet teljesen felforral. Ezzel a gombbal még próbálkozunk és update-eljül a leírást. Jobbkézre a piros be/ki kapcsoló gomb felül van, alatta az újraforralás funkció gombja. Ez összesen három kapcsoló. Ugye? Igen, annyi.

vizforralo13.jpg

  • Nyomunk egy piros indítást, a kontroll automatikusan a bal felső funkciót állítja be hozzá, amit zöld LED jelez. Egyelőre úgy látjuk tök értelmetlen váltogatni az oolong, zöld és tej melegítés között, mert minden esetben 100 C° a célérték, tehát hagyjuk a kezdő beállítást érvényesülni. Eddig semmi hókuszpókusz, indul a forralás.

vizforralo3.jpg

  • Ahogy felforrt a víz a kanna magától kikapcsol, de balra a zöld LED villogása mutatja, hogy ezt nem mi kontrolláltuk, úgyhogy nyomjunk neki egy piros gombot, amivel kioldjuk a funkciót, de a kanna továbbra is bekapcsolva marad (piros még világít), és a kijelző mutatja aktuálisan hány fokos a víz. Ez egyrészt kényelmes, másrészt energiatakarékos, harmadrészt szuper, mert folyamatosan látva a hőfokot nem fogjuk újraforralni a vizet ha nem muszáj, illetve csak addig utómelegítjük, amíg szükséges.

vizforralo6.jpg

  • Eljött a pillanat, hogy hátradőljünk, dönthetünk úgy, hogy nem figyelünk a forralóra, hanem bebillentjük a jobb alsó újraforralás kapcsolót, mi 90 C° környékén automatikusan újraindítja, majd ki is kapcsolja a kannát, tehát melegen tartja a vizünket.

vizforralo7.jpg

  • A végső kikapcsolás a piros gomb újbóli megnyomásával történik, ezt követően már semmi nem világít a panelen. Ha már nem használjuk a forralót, áramtalanítsuk.

 

    • Ha valamit elbaltázunk, a kijelzőn megjelenő 888 nem a jószerencsét és nem is búcsúzást demonstrálja, ez a hibakód mutatja, hogy az intelligens berendezés elégedetlen a felhasználóval. Ez pl. olyankor fordulhat elő, ha leemeljük a kannát a talpról anélkül, hogy megállítottuk volna a piros gombbal a forralást. Ilyenkor csak enyje, alapvetően nincs következménye a dolognak.

    vizforralo8.jpg

    • Nem kell félni sem a forralótól, sem a kínai cégtől, a kannát nem garázsban ragasztották össze. A mi forralóink nagyobb igénybevétel mellett is kifogástalanul működnek.

    vizforralo15.jpg

     

    Szöveg és képek: Flying Bird Tea House, Kamjove

     

    Jó teázást, sziasztok!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr856227446

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Aadaam 2014.05.29. 14:35:52

    Mintha az egyik tudna olyat, hogy beállítod a hőfokot, és ott is tartja... Mondjuk az tálcába épített volt
    süti beállítások módosítása