Ma sikerült megkedveltetni magunkat a Zhiju Chafang 智矩茶房 (Bölcs Tanítás) teaházban. Miután kétszer félrenyeltünk odajött egy kedves hölgy, hogy esetleg akarunk-e forró vizet inni tea helyett. Aztán elhangoztak a szokásos kérdések, hogy honnan jöttünk, miért vagyunk itt, Magyarországon angolul beszélnek-e.

bolcs1.jpg

Ilyenkor Anikó elmondja, hogy nekem teaboltom van, mert azt reméli, hogy ettől abbahagyják a röhögést. De itt mindenkinek van teaboltja, úgyhogy a beszélgetés továbbra is laza és kedélyes, miközben egyre több az érdeklődő arc...

bolcs3.jpg

Aztán jöttek további kedves emberek. Megkérdezték el tudjuk-e ovasni a bölcs tanításokat a falon, férjnél vagyunk-e, szeretnénk-e belekukkantani egy kicsit a mini TV-be, amiben épp egy szecsuáni operaelőadás ment. A TV-t egy apóka elől kapták fel, aki ettől kicsit elszomorodott, ezért hamarosan visszajuttattuk neki a készüléket.

bolcs8.jpg

Az itteni teaházakban a teát kétféle módon szervírozzák. Vagy söröskorsóban, vagy gaiwanban, aminek a kicsit félrebillentett teteje alól kell kiszűrcsölni a teát, ahogy azt számos kosztümös kungfu filmben is láthattuk már.

bolcs2.jpg

Mi is így ittuk, én itteni kedvencemet a Mengding Ganlut iszom, Anikó ragaszkodik a Bi Luo Chunhoz, mert egyszer valaki azt mondta neki, hogy még nem elég érett a Mengding Gan Lu elfogyasztására. Jó lenne, ha az illető sürgősen feloldozná ez alól, mert így nem lehet vele normálisan teázni :)

bolcs10.jpg

 

bolcs4.jpg

Akár korsóban, akár gaiwanban kapjuk a teát, elmaradhatatlan kellék a retro termosz, ami a múltszázadi teaház illúzióját megspékeli a későbbi világnézet olcsó és színes egyszerűségével.

bolcs5.jpg

 Nézzük a dobozt, hallgatjuk a dobozhangot, titokban azt remélem, hogy nekem is lesz ilyen kütyüm. Jó ez a piros szín, Kínában boldogságot és melegséget hordoz, ahogy a készülék is.

bolcs9.jpg

 Szinte az összes asztaltól lefotóznak bennünket, pedig ez eredetileg a mi tervünk volt. Maga a teaház Wenshu negyed egyik régi épületében foglal helyet, a teázóasztalok mellett mahjong és kártyaasztalok sora támogatja az élvezetes időtöltést. Mert ide az emberek kikapcsolódni és beszélgetni járnak, itt találkoznak a szülők a gyerekekkel, a férfiak a kollégákkal, a kínaiak a laowaiokkal.

bolcs6.jpg

 

 Szöveg és képek: Flying Bird Tea House

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr15874112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása