Lett egy igazi, hús-vér tajvani vevője a boltnak. Meg kell jegyezzem, a tajvaniak mind teaszakértők hozzánk képest a maguk 2l-es napi adagjával, ennek megfelelően rögtön beleképzeltem egy 10 fős tesztcsapatot a 160 centis emberbe. Hatalmas kihívásnak éreztem a megjelenését, úgyhogy egy órán át főztem neki a  csúcsminőséget.

 

Utólag felmérve ezt úgy élhette meg, mint aki beült a Kétlyukú borozóba és kérdés nélkül kihozták neki a legjobb villányi cuvee-t. Hamarosan beállt a lapockája az elismerő bólogatástól, de legalábbis zúgott a feje az angol nyelvű fecsegéstől, majd egyszerűen kibökte, hogy Jin Xuang Oolong..ami több dolgot is jelentett:

1. Sok teát iszik, ami nem feltétlenül Alishan környékéről való.(2500m)

2. Sok teát iszik, ami nem Lalashan környékéről való. (1500m)

3. Vásárolni szeretne.

Ezt kereste rajtam, csak hogy megértsétek, sokkal több fogalma volt az oolongokról, mint egy átlag pestinek, viszont pénze kevesebb.

 

Tudnotok kell, hogy mikor Nantou (Tajvan) felé autóztunk Mr. Hsu-val, és már több kilométer szerpentinen, számtalan hányingeren és tonnányi teakülönlegességen voltunk túl, egyszerűen a képembe vágta, hogy nem vagyok üzletasszony, úgyhogy saját jövőjét is megalapozva bezsákolt nekem 5 kiló finom, de olcsó teát egy nem túl elegáns nőnél. Pont ezt, amit a fickó magyaráz. A tajvaniak ennek a fajtának a Golden Lilly nevet adták, mivel ízben nem túl összetett, de selymesen illatos és édes fajta. Megvilágosodni nem lehet tőle, csak élvezed. Tsai sem akart megvilágosodni szerda du. 4-kor, viszont jól kipanaszkodta magát, hogy Kispesten csak kínai teákat tud venni. Röhögtem.

Íme a dokumentált bizonyíték, ami alapján el tudjátok helyezni a Golden Lilly-t a világ teapalettáján.

 

Nézzük mit tud Lilly. Zöld jellegű oolong a fajtára jellemző kötelező elemekkel: harmatos, édes, friss. Igazi sláger. Tsai is elégedetten vigyorgott. Képzeld el, hogy Borsodit akarsz inni Tajvanban. Mekkora sikert jósolsz egy ilyen próbálkozásnak? Na látod. Boldog volt és kész. Alaposan bevásárolt és barátokként váltunk el. Úgy éreztem magam, mint aki otthont teremtett Tsai-nak egy idegen és vad világban.

Teatesztnél illatra, ízre, színre, utóízre megyünk. Ennek a teának az illata fehérliliom illat hűvös, harmatos reggelen. Íze eleven, frissen édes, nem bódító,  inkább a májusi ropogós cseresznyére emlékeztet. A gyümölcs jelleg is kevésbé egzotikus, erősebb az alma, cseresznye  és körte színezetet. Szép tiszta főzetet ad, egyenesen sugárzik a szalma és körte, sok sárga kevés zölddel.

Kapcsolódó videóban a kellemes és színes karakterre utalunk, de elsősorban erős idegzetűek nézzék.

 

 

 Jó teázást Nektek!

 

Címkék: oolong tea formosa oolong yin xuang oolong taiwani oolong

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr462984820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása