Kérlek most ne a tál cseresznyét nézzétek. A mellette sorakozó, elmúlt egy évben hozzáférhetetlennek tűnő Run Yun Hao 2007-es Long Run korong a shu puerrel ismerkedők legkedvesebb teája. Szinte mindenkivel ezt itattam első puerként, amíg el nem fogyott. Ekkor szembesültem először adott teakészlet végességével és értettem meg a teafelhalmozásban, gyűjtőszenvedélyben és egyéb elragadtatásban rejlő rációt.

longrun4.jpg

Az utolsó korong tudomásom szerint Bélánál volt, a többiek minden hozzájutási kísérletemhez kapcsolódó kesergést álcázásnak és teaféltésnek gondoltak. Béla azóta nagyon okosan hallgat erről a teáról:). A most összeszedett lepények az eredeti, 2006-os recept alapján összeállított 2008-as kiadású teák. A Run Yun Hao Shu az ellenőrzött érlelésű teák különösen kifinomult és barátságos példánya, kiváló ízléssel házasított és jó ütemben érlelt tea.

longrun5.jpg

A Kunmingban felbukkanó csodálatos lepények stílusa egyébként teljesen egybevág Mr. Jiao cégelnök választékos eleganciájával, amit egy teás szakfolyóiratból kifotóztam és összeollóztam, hogy még jobban megvilágításba helyezzem a teát. Derű és könnyedség árad szét bennünk már az első csésze után, kristálytiszta, nem feketébe burjánzó, minden felöntésnél áttetszően csillogó vörösesbarna főzetet ad.

longrun1.jpg

A teában nem elsősorban az erőteljes földes jellegre, inkább valami könnyű puhaságra és harmóniára figyelhetünk fel. Nem annyira mélyre, mint inkább előreirányba húz, hatását tekintve a brutálisan erős puerekkel szemben inkább szelíd, viszont nagyon emlékezetes tud lenni.

longrun3.jpg

A tea több napon keresztüli fogyasztás esetén is csodás ritmusban bomlik ki, lassabban beinduló és hosszabban lecsengő utat ízlelhetünk végig. Túlzásoktól mentes, mégis káprázatos pályája légiesen könnyű édes ízekkel és kedves illatokkal gyönyörködtet.

longrun6.jpg

Édes, levegős, cékla, mandula és föld illatát ennek tökéletesen megfelelő íz teszi teljessé. Kellemes, olivaolaj finomságú textúrája és hosszú, lágy utóíze megalapozza a következő csészére való ráhangolódást és a folytatás igényét. Nagyon jól iható tea, amitől a világ is egy jobb hely lett.

Most jöjjön ráadásként a kardos mutatvány, aki idáig jutott az olvasásban:) Kunming egyik főterén vagyunk. Régivágású bűvészek mindenki által ismert műsorszáma, amikor a guszta lányt bezárják egy szekrénybe úgy, hogy különböző végtagjait kilógatják.

longrun7.jpg

Az illuzionista rázárja a dobozt, majd az oldalába vájt lyukakon keresztül kardokat (ez esetben késeket) szúr bele. Az asszisztens erőltetetten jókedvű, a gyerekek és nénikék eltakarják a szemüket.

longrun8.jpg

A bűvész leválasztja a doboz oldalát, megpillantjuk a félelmetesen csillogó pengéket, de a doboz üres! Ekkor a guszta lány elkezdi mozgatni a végtagjait, és megereszt egy mosolyt a közönség felé, hogy nem lett kifilézve és eltüntetve egyszerre. A jelen lévő további bűvésztanoncok és asszisztensek elkezdenek cigánykereket hányni, hogy a ledermedt közönség tapsoljon és ne kezdje firtatni a trükk működési elvét.

longrun9.jpg

Ez amolyan levezetésféle volt, azoknak akik végigolvasták a teás részt. Igazán megérdemeltétek:) Lassan rátérhetünk a Sheng teákra is. Szöveg és képek: Flying Bird Tea House

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr235217902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Znmgz 2013.05.24. 21:40:40

Sajnos már nálam is rég elfogyott ez a kincs :)
Béla
süti beállítások módosítása