A fojtogató városi környezettől függetlenítve magunkat kötetlenebb pályára állhatunk teázásban is. Megfigyeltem, hogy a legszebb helyeken sem teázó sem kávézó nincs, de mivel mindenképpen szerettem volna tavasszal a Tabán lankáin elfogyasztani egy csészével, Cs. Péter barátommal gyorsan megalakítottuk a Városjáró Teázók Szetápot és kicuccoltunk bolondok napján a szánkódombra.  Mögöttünk az 56-os emlékmű, középen teatálca, gyönyörű agyagkannák, sütik és teák. Szétfagytunk, de megadtuk a módját.

outdoortea8.jpg

A teázás normálisan -- elszakadva gyermekkori rossz emlékeinktől -- egyfajta kocsmázásnak fogható fel. A tea hatása esetenként fura megrészegülés és egy csomó más, amit érdemes megtapasztalni. Erről a következő posztban majd bővebben írok, addig szögezzük le: tea élvezeti cikk, és nem azért isszuk, hogy csökkentsük a koleszterin szintünket:). Pozitív mellékhatások bőven vannak (antibakteriális, sejtregeneráló, energizáló, testzsír csökkentő hatás) de inkább tekintsük a teázást egy jó regénynek happy end-del. Kínában például leginkább férfiak járnak teaházakba, ahol dohányoznak, kártyáznak, vagy egyszerűen csak beszélgetnek, de semmiképpen nem egy közös étrend kiegészítő kúrán vesznek részt..

outdoortea7.jpg

Mostanában az időjárás kedvezően alakult, nem kell pokróc sem, alkalmi teázóasztalunk a zöld gyep, szobor talapzat, szökőkút lábazat. Nyári estéken, amikor kicsit enyhül a forróság, felszabadíthatjuk gondolatainkat áramszolgáltatónktól függetlenül is. Ehhez szükségünk van egy gázfőzőre és néhány palack vízre.

outdoortea9.jpg

A teakészítés lehet közösségi élmény, de magányosan is nekiláthatunk. Aki szeret tűzzel babrálni és vizet forralni hamar rászokik. Nekem a vízforralás gyönyörűség, hallgatom ahogy zümmög a kannában egyre mélyülő hangon, magasról öntve figyelem a csobogását. A teás eszközök is sokszor a természet szépségét idézik.
outdoortea10.jpg
Összefoglalnám akkor a gerillateázás lényegét. Ki kell választani a helyszínt, ahol szívesen üldögélnénk, fenti kép a Március 15. téren készült Budapesten, lenti képeken a Fővám téri szökőkút lábazata. Az időjárás lehet szeles, a tea felülete csodásan fodrozódik viharos szélben, lényeg, hogy ne szakadjon az eső, mert hígabb változatban az ízek módosulnak. Gázfőzőn forralhatunk, vagy termoszban vihetünk forró vizet. A város közepén tüzet gyújtani igazi partizánkodás, nekem az jobban fekszik.

outdoortea1.jpg
Fontos, hogy outdoor körülmények között is tudjunk szertartásosak és ünnepélyesek lenni, ha a tea és a társaság megkívánja. Egy 25 éves öreg teát mégsem lehet csak úgy műanyag flakonból locsolni. Esti teázáshoz vihetünk magunkkal hangulatfokozó mécseseket.
outdoortea6.jpg
Ügyesen válasszuk meg a teákat és a lágyabb ízektől haladjunk az erősebb, testesebb teák felé. Figyeljünk arra, hogy túl sokféle teával ne főzzük szét a csapatot. Minden teának legyen ideje érvényesülni, megmutatni legjobb szakaszát, feltárni adottságait, a termőterület és feldolgozási mód adta különleges zamatokat. A tea élvezete rendkívül kifinomult ízlelést fejleszt, komplex aromáin keresztül agyunk legeldugottabb sikátoraiban lyukadunk ki. Végül egy fantasztikus videó kedvcsinálónak:


Szöveg: Flying Bird Tea House, fotók: Anna, Janó, Péter

Címkék: outdoor teázás teázás a szabadban

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr714638845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása