Mi kell a monoton és unalmas munkához? (Nem titok, adatbázist töltöttem...) Hát egy jó zenével és egy klassz teával ki lehet húzni egy darabig. Mick Jagger-től a Primitive Cool általában beválik, de teaügyben nagy volt a tanácstalanság. Persze a Primitive Cool-t önmagában nem ajánlhatom egy klasszikus értelemben vett teázáshoz:). Kedvenceim, a taiwani oolongok kizárva, a kreativitásfokozás nem cél ilyen esetben. Ekkor elszállt fölöttem a Szung-kori fiatal mandarin szelleme, és azt sugallta, hogy válasszam az ezüstösfényű fehér bazsarózsateát. Telitalálat volt.

bazsarózsa tea

Röviden összefoglalva a hatását tisztára kivirultam. Kifejezetten elszórakoztatott, hogy minden kortyban újabb gyümölcsök és fűszerek bujkálnak. Teszetoszaságom eltűnt, lendületesen kopipészteztem és vidáman töltögettem a csészémet. Siralmas feladatomat rögtön rózsás helyzetnek értékeltem, kicserélték és kiszínezték körülöttem a világot, mint a régi kínai képeslapokon. Kb így.

bazsarózsa tea

A fehér bazsarózsatea nevét egy legendáról kapta, amelyben egy fiatalember szeme előtt a tóparti bazsarózsák teacserjévé váltak. Fehér tea lévén felfedezhetünk ugyan a főzetben enyhe virágillatot, de ez nem annyira intenzív, mint a legendás rózsaerdő körül terjengő illatfelhő. Ez a tea inkább diszkréten és finoman illatozik, viszont ízében huncutul színes és gyümölcsös. Meg-meg csillan a benne rejtőző nem mindennapi ízkavalkád, körte, aszalt gyümölcsök, frissen lekaszált rét, konyhai fiókszag, kinek mi, anélkül hogy tolakodó lenne, vagy elterelné a figyelmünket a munkáról.

white peony

Laza szalmaszerkezete miatt ne kanállal mérjük ki, hanem egy jó marékkal tegyünk a gaiwanba, vagy kettővel a kannába. 75-80 C fokon 3-4 percig is hagyhatjuk, világos zöld főzetet ad kicsit savanykás szaggal, de ne ijedjünk meg, cseppet sem savas, inkább van egy furcsa bukéja, ami még izgalmasabbá teszi. Ha savas, akkor túl sokat ázott, normál esetben nem szabad savasnak lennie...Az ügyeseknek a háttérben felcsendül egy fuvolával és harangokkal kísért ritmikus dallam is:)

bai mu dan

Jó teázást. A tea megvásárolható a webshopban, vagy megkóstolható üzletünkben.

 

Címkék: fehér tea szűztea bai mu dan fehér bazsarózsa tea

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr62975476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása