Ez esetben is csak folytatni tudom a tajvani oolongok dicsőítését...a legtöbb nyugat-európai teaház már a gourmet teák közé sorolja őket, de itthon még csak most kezdtük el kóstolgatni. Nem ez volt a legdrágább teám, úgyhogy méltatlanul hanyagoltam egy ideig, aztán elkezdtük inni a Rékával, és azóta csapatépítő teánkká lépett elő. Csapatban vágtuk rá, hogy finom. Mérsékelten fermentált tea, innen a tiszta világoszöld színe és pillangószárnyszerű kecses dinamikája.
A Green Jade tavasziszellő-illata és könnyű, juharszirup íze mellett megemlítem kedvező árát, ami lehetővé teszi a folyamatos fogyasztást és napi felfrissülést akár barátokkal vagy kollégákkal megosztva is. Szép világoszöld főzetet ad illatában jácint és a tavasz hírnökei. Friss, ropogós szőlőre emlékeztető bukéja félreérthetetlenül kedves gesztus embertársaink felé, úgyhogy társasági csodaitalnak beválik. Ilyenkor az alábbi egyszerű párbeszéd zajlik le:
"- Na milyen volt?
- Finom. Örülök, hogy találkoztunk."
Egyszerű, felemelő és szép, mint ez a dal:
UPDATE: A jáde Kína iparművészetében fontos szerepet játszó, régóta megbecsült féldrágakő, főként ékszerek és dísztárgyak készülnek belőle. A legősibb áldozati edényeket és kultikus tárgyakat is ebből készítették, a szertartások bemutatásánál a császár ékszerei is megfelelő színű jádeból voltak. 1176-ban, a Sung-dinasztia korában, 100 kötetben 700 ábrával elkészítették a császári kincstár jádeból készült drágaságainak katalógusát. A jáde faragás technikája megőrizte az ősi módszereit, ma a pekingi művészek ugyanazokkal a technikákkal készítik a dísztárgyakat, mint a 3000 évvel ezelőtt élő mesterek. A jáde az erő, a szilárdság, a hatalom képviselője. Viselőjének bátorságot, higgadtságot, jó kifejezőképességet ad. Jó hatással van az anyagcserére, az izületi fájdalmakra, a termékenységre, a szívre és a vérkeringésre. Forrás: http://jadeit-asvanyok.mindenkilapja.hu/
További információk és képek erről a teáról >>
Jó teázást!