A Formosa Pouchong a gyönyörű ismeretlen, aki átvezet a csevegések, lófrálás, francia sanzonok és könnyű kalandok világába. Fogyasztása tavasz derekán különösen időszerű, mert felfedezhetjük benne azokat az illatokat, amelyekre egészen április közepéig kellett várnunk. A jó közérzet és az új ötletek megvalósításának arany-fokozatú támogatója. Tehát ha azt tervezitek, hogy kicserélitek a zuhanyrózsát lilán vibrálóra, vagy a jóganadrágotokkal áttörlitek a processzor ventilátorát, akkor ebben az italban bátorítást kaptok minden ehhez hasonló tevékenységre. Mi csak átnéztük a külföldi apróhirdetéseket és merész újításként vettünk egy csokor virágot ezerért. Dísznek:)

 

formosa pouchong 2

 

Az eredetileg Pingling régióból (Taiwan, Taipei környéke - észak) származó teát évente akár 5-6-szor is szüretelik, tehát gazdaságilag lényegesen nagyobb potenciált jelent a szigetország számára, mint a jó esetben kétszer leszedett magashegyi oolongok. A teakertek gyönyörű, napfényes lankákon húzódnak, a növény küzdelem nélkül a legjobb formáját hozza. Persze itt az íz kevésbé komplex és drámai, de hát nem mindig kell orchideacsokrot köttetni a Fleurt Szalonban, lám egy orgonabokréta is mekkora löketet ad a derűs és céltalan teázáshoz.

 

formosa pouchong 7

 

Nos ebből a teából nem érdemes keveset főzni, mert úgyis előkerülnek a haverok és megkérdezik, hogy miben mesterkedsz, mit bazsalyogsz, illetve mi van a szádban. Mindenkinek feltűnik, hogy jól érzed magad, és rögtön gyanús leszel...tehát eleve nagyobb kannával kalkulálj. Hangulatfokozó zenék is jól jönnek, ha esetleg ott ragadnak nálad és csak forrázol és szűrsz, és felöntöd és dekantálod megint, amolyan végtelen ciklusban. (Ugye most már nem kell mondani, hogy a teát többször öntheted fel? Ugye mindenki tudja? Jó.)

 

formosa pouchong 4

 

A 10-20%-ban fermentált (bocs, tehát enyhén oxidált) Pouchong mennyei virágos ízét nem egykönnyen felejted el. A világos oolongok jól balanszíroznak a zöld teák karcosabb és az erjesztett teák lágyabb, édesebb pályája között. Ez az oolong is beletrafál a zöld frissesség és puha, zamatos ízek perfekt kombinációjába. Tajvanon, ahol még a kóbor kutyák is simulékonyak és virágillatúak, a pouchong tea természet adta illatszernek minősül. Nem is adnak hozzá semmit, se jázmint, se citrusféléket, hiszen ezeket a bűbájos szagokat önmagában, erőteljesen és hosszan árasztja.

 

formosa pouchong 1

 

Itt most nem kell elővenni a legkomolyabb szetteket, valamint bátran és véletlenszerűen bővíthetjük a meghívottak számát is:) Nem valószínű, hogy bárki megsértődik és faképnél hagy bennünket az első csésze után. Aki még nem látta a Happy Go Lucky (Hajrá boldogság) című filmet, egy kanna pouchong mellé azt is elfogyaszthatja:) Nagyon passzol ehhez a teához..:)

 

Itt rendelhettek belőle >>,

és jó teázást Nektek!

 

formosa pouchong tea 5

 

 

Címkék: oolong tea tajvani oolong formosa puchong formosa oolong

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1002975487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása