A minap részt vettem egy zen teabemutatón, ahol végképp beigazolódott rólam, hogy a hedonista teázók közé tartozom. Mivel a továbbiakban nem kell törekednem rá, hogy eme élvhajhász hozzáállásomat palástoljam előttetek, rögtön meg is ragadom az alkalmat, hogy egy nagyon finom oolongról kanyarítsak egy alapbeállítottságomhoz méltó ajánlást. Kérlek benneteket semmi megvilágosodást ettől ne reméljetek, mélyebb jelentésre ne számítsatok.

 

gaba oolong tea 1

 

 

2006-ban jelent meg nálunk Isabelle Allende, Aphrodité - mesék, ételreceptek és egyéb afrodiziákumok című könyve, amely ősi és modern recepteket közöl a csábításra, illetve lankadó szenvedély fellobbantására. A könyv külön fejezetet szentel a szerelmi bájitaloknak, a különböző növények és gyökerek nedveivel felturbózott titkos keverékeknek, amelyek kalandra csábítják a testet és lelket egyaránt. Az összetevőkön kívül fontos szerepet tulajdonít az ízek élvezetének, amely a szájpadláson túl az emlékezeten és asszociációkon keresztül hat az agyra. Az írónő ugyan felvázolja a középkori lehetőségeket is, de kifejezetten óv bennünket, modern nőket attól, hogy nyálunkat és egyéb testnedveinket holdfénynél több napig érlelve előállított elixírrel álljunk partnerünk elé. Nézzünk tehát mi is egy egyszerűbb megoldást, ami tökéletesen megfelel kotyvalékok helyett, mindemellett varázslatosan finom és hatásos is.

 

martin maddox

 

Aki azt hiszi, hogy partnerét egy 20 éves puerh-rel fogja levenni a lábáról az nagyon téved. Ilyen képtelenséggel jobb ha nem kísérletezünk. Úgyis kiderül, hogy párunk szellemi vezetője osztályon felüli puerh-rel látja el kellő gyakorisággal. Aki túl nagy babérra vágyik, saját kardjába dől. Partnerünk fátyolos tekintettel fogja elmesélni a mesterével töltött első három évet, a közös lelki síkok bejárásával töltött további éveket, mígnem eljut az együtt elfogyasztott teák tételes felsorolásához, amelyekhez foghatót sem a világirodalom meg nem írt, sem a zeneművészet meg nem énekelt. Az este itt nagyjából véget is ér majd.

 

gaba oolong tea 3

 

Ámde itt van nekünk ez az izgalmas és szép, enyhén pörkölt oolong, ami váratlan és gyönyörteljes sugalmazás lesz az áldozat szájpadlásán keresztül a szerelmi ingerközpontra. A mester könnyebb teákkal úgysem operál, viszont ez a tea kimeríti a vágyfokozó aromák hosszú sorát, és szép lassan engedi felszínre bonyolultabb oldalát. Mivel nem az élet értelmén szeretnénk eltűnődni a kedvesünkkel, kifejezetten szerencsés, hogy az elején könnyűnek mutatja magát. A harmadik-negyedik felöntésnél azonban elharapóznak a tiltott gyümölcsök, amelyek mind afrodiziákumként vannak nyilvántartva az ezzel foglalkozó mágikus könyvekben. Az ötödik infúzióra partnerünket már ujjunk köré csavarhatjuk. Összességében kb. 6 felöntésnyi időnk van mindenféle kézzelfogható trükk bevetésére.

 

gaba oolong tea 2

 

Tartalmas, hódító ital, kezdetben párolt alma olvasztott mézzel leöntve, majd betársulnak a pajkosabb gyümölcsök, mint barack, birs és körte. A méz szerencsére végig velünk marad. Savnak nyoma sincs, de ezt a tajvani oolongoknál már megszokhattuk, így aztán ha hosszasabb fejtegetésbe bocsátkozva kicsit megfeledkezünk az időről, akkor sem lesz keserű a lé. Illatában a kerti futónövények (lonc és kerti iszalag) buja virágaira emlékeztet, azoknak is a sötétedés utáni, éjjeli lepkéket csalogató erősebb szagára. Ez nagy fegyvertény lehet, amennyiben a partnernek vannak emlékei esti séták során beszippantott virágzó bokrok illatáról. Ha nincs, akkor lehet, hogy váltanunk kell. Partnert.

 

gaba oolong tea 4

 

A kiáztatott tea lilásbarna színe ott helyben megérne egy mélyebb elemzést. Erre akkor már remélhetőleg nem lesz időnk, ezért közzéteszünk egy képet, amit most jól megnézhetsz.

Íme a bizonyíték, milyen mély hatással lehetsz egy férfira egy jól megválasztott teával. Lehet az illető akármennyire elvetemült és lehetsz te bármennyire bolond. Leviszed a folyóhoz és felülteted a hullámokra:) Érted. (Ezt a számot Leonard Cohen akkor írta, amikor egy Suzanne nevű nő elhívta teázni a folyópartra.)

 

 

Ezt a teát a webshopban megnézheted, megveheted >> Jó teázást Nektek!

Címkék: oolong tea gaba oolong tajvani tea wulong tea tajvani oolong tajvani wolung formosa oolong

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr612975489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása