A tavaszi lendületet ezúttal egy erős tavaszi zöld teával varázsoljuk vissza. Éber kómából való felébredéshez tolhatjuk ezt a teát puskapor (Gunpowder) helyett, amelyet pocsék íze miatt már kiselejteztem a szekrényből. Ha valaki mégis elsüti még párszor igya, aki viszont a stabil zöld tea élmény mellett élvezkedni is szeretne válassza inkább a zöld spirált (Green Spiral). A tea Fujianból származik, valószínűleg az ottani csigák helytakarékos életformája ihlette a szorosan felcsavart alakzatban való feldolgozást.

 

Megállapíthatjuk, hogy az általam ajnározott mogyorósan édes, világos zöld teákhoz képest ez bizony méregzöld színű, tehát eleve gyanús, hogy a tea nem kiegyensúlyozó hatásával fog elkápráztatni bennünket. Száraz szimatra kardéles, fűszeres szagától bőrizomtömlőm összehúzása révén visszabújok a házamba. Úristen, ebből mi lesz?

 

Késő vacilálni, leöntöm a szokásos 80 C°-ra visszahűtött vízzel, és másodszorra a főzet színét inspekciózom. Aranyszínű lett, amit felfoghatnék pozitívumként, ha nem tudnám, hogy ez a szín a halvány uborkabél árnyalattal szemben zöld teáknál testes, erős italra utal. "Micsoda érdekes színű tea!" jegyzi meg egy amerikai fórumozó, aki életében először ivott nem filteres teát:) Evidens hogy nagyon fűszeres lesz, kis édesség viszont jól jönne mellé. Némi fanyalgás, majd kóstolás és meglepetés következik. (A teát Guangzhu teapiacán beszerzett régi gaiwanban készítettem, de más konfigurációban is elkészíthető.)

Testem asszimetrikus felcsavarodása kilazul az első korty után. Fűszeres és édes? Hát ez jól összejött. Borzasztóan testes, de a karakteres zöldfűszer aromákat édes hullámok tompítják. Erős, gazdag lében utazunk, amely szájüregünk teljes boltozatát eluralja majd kiszárítja besorolásához méltóan. Ez itt a savak világa. Közben a hatóanyagok felszívódnak, a fő központot elárasztó koffeintől élesen és nagylátószögben tájékozódom. Felfogóképességem rohamosan javul, így további izgalmas ízek konkretizálódnak. Üssön agyon, aki nem érzi, hogy füstös, mint hideg időben a falusi esték. Kezd összeállni a nap, a tea is egész élvezhető.

 

Na barátaim hólyagszeműek, összegezzük akkor mire lesz ez jó nekünk, illetve kérem, hogy a két srác, akiket elláttam puerh-rel jelezzenek vissza ha nem sikerült kirobbanó formába hozni magukat vizsga előtt, mert ez a tea megfelelő ébresztő lehet számukra is. Bízhatunk benne, hogy receptoraink a nap bármely szakában fokozott aktivitást nyernek, de a tea fogyasztását azért ne vigyük túlzásba. Újra kihangsúlyoznám erős, ezért tökéletesen felszámolja a nehéz, zsíros ételek után jelentkező teltséget. A közelgő ünnepeket plusz kilók nélkül lehet átvészelni ilyesmivel. Közeleg a tél, a folyosói kávéautomatánál nagyobb gombokat kell nyomkodni.

Címkék: zöld tea kínai tea green spiral tea

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr403384028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása