A magas hegyekhez fűződő többéves bensőséges viszonyom nyert megerősítést ebben a teában. Ki volt az nálam számítva régóta, hogy a hajnali indulást követően délelőttre napfényes, kristálytiszta időben, széljárta szirtek között eluralkodik rajtam a jóérzés, és beszippantva a sziklarepedésekben kihajtott vadvirágok hűvös széllel keveredő illatát, igen nyerő gondolataim támadnak. Mindazonáltal meg nem fordult volna a fejemben, hogy a csokimon kívül itt bármi ehető lenne, és ezt a multidimenzionális élményt szájüregen keresztül tovább szélesíthetem. Természetesen nem szeretném arra biztatni a hegyek szerelmeseit, hogy csordában legeljék a növénytakarót, főleg amióta tudom, hogy ők/mi ebben a teában abszolút megtaláljuk a számításunkat.

alpesi virágok

 

Egy kínai teavásárban találkoztam először ezzel a fajtával a tajvani Ming San Tea Co. standjánál. A többi kiállítóhoz képest őrült drágák voltak, de gondoltam egy kóstolástól még nem fog összezsugorodni a pénztárcám, és nagyon határozottan de kedvesen fogok nemet mondani, ha megvételre kínálják. Nem így történt...Az első ízlelést követően hosszasan emésztettem magam, körüldongtam őket, mint légy a dinnyehéjat, majd alkudozás nélkül, fáradtan leperkáltam érte egy köteg pénzt. Élethosszig tartó híve lettem ennek a teának, amely minden alkalommal tökéletesen felfrissít és különlegesen inspiráló hatással van rám.

mingsantea

Ezt a páratlan fajtát High Mountain Oolong, Gao-Shan Wu-Cha, vagy Magas Hegyi Oolong néven ismeri a világ. A korai kínai telepesek hozták Tajvanra a 17. század végén, majd évszázadokon keresztül aprólékosan művelték, hogy a termés a császári udvar legelőkelőbb ínyenceinek igényeit is kielégítse. Így született meg a legfinomabb tea a földön, egy igazi remekmű, a teaművészet egyik csúcsvívmánya.

teakert

Félig fermentált teáról van szó, amelyben a zöld teák erős, nyers, füves ízével szemben a lágyabb, édesebb idomok dominálnak. A jó minőségű Nagy Hegyi Oolong üde, hársfavirág illatú, nem hivalkodó, finom árnyalatú, de kivételesen komplex ízvilágú főzetet ad. Szuperintelligens tea, a száraz, kissé fanyar illatok és a virágos tónusok kifinomult kombinációja, amely megkülönbözteti minden más fajtától és már első kóstoláskor felejthetetlen élményt nyújt.

teafőzet

85 fokon többször leforrázhatod, de 2-3 percnél tovább ne hagyd ázni a leveleket. Az első kortyok szárazabb, visszafogottabb aromája után a második és harmadik forrázást követően bomlik ki az a jellemző ízcsokor, ami megörvendeztet, felvillanyoz és különleges alkotóerővel ajándékoz meg. Drága pillanatok ezek, úgyhogy legyen nálad jegyzetfüzet, vagy notebook a gondolatfüzérek megörökítésére.

teahőmérő

A Ming San Tea Company a minőség megszállottja, 2008-ban elnyerték a kereskedelmi minisztérium GSP (Good Service Practice) tanúsítványát. Teáik a tajvani emberekre jellemző precizitás és a sziget egyedülálló fekvéséből adódó páratlan ízek összefonódásának gyümölcsei. Büszkék rá, hogy értékeiket immár Magyarországra is közvetíthetik.

teahőmérő

 

 

Képek: Ming San Tea Co., Flying Bird Tea House

 

KAPHATÓ: High Mountain oolong, 50g + díszdoboz, 2800 Ft.

Címkék: tajvani tea tajvani oolong formosa oolong high mountain oolong

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszcsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr52975473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása